Beslag - SVH Gerechtsdeurwaarders

Er is beslag gelegd, en nu?

Als u na een vonnis of dwangbevel nog steeds niet heeft betaald, legt de deurwaarder beslag.

Naast schulden oplossen helpen we ze ook voorkomen

Beslaglegging is een harde maatregel om een betaling af te dwingen. Dat kan op verschillende manieren. Er kan bijvoorbeeld beslag worden gelegd op uw salaris, uitkering of auto. Net zolang totdat de openstaande rekening en alle bijkomende kosten betaald zijn. Daarbij kiest de deurwaarder voor de meest efficiënte manier.

U heeft het ver laten komen, maar wellicht kunnen we het nog steeds oplossen.

Ik wil betalen

Dit is uw allerlaatste kans: betaal meteen via Mijn Dossier. Lukt dat niet ineens? Uw schuldeiser zal inmiddels minder soepel zijn, maar we kunnen wellicht over een regeling praten.

Ik ben het niet eens

Als u het oneens bent, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Vraag bijvoorbeeld uw rechtsbijstandverzekering, een deurwaarder of een advocaat om advies. Of informeer gratis bij het Juridisch Loket.

Waar kan beslag op gelegd worden?

Bij beslaglegging bekijkt de deurwaarder eerst de mogelijkheden. Daarna kan bijvoorbeeld beslag worden gelegd op uw loon, uitkering, bankrekening, auto of inboedel.

Regel het snel en gemakkelijk

Klik hier voor meer informatie over Mijn Dossier. Bellen met 0412 – 64 22 33 of mailen via info@svhgerechtsdeurwaarders.nl mag natuurlijk ook.

Veelgestelde vragen

Ik wil betalen. Hoe doe ik dat?

Betalen kan op drie manieren. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven.

Via Mijn Dossier

Dat kan via Mijn Dossier. De inloggegevens hiervan heeft u van ons gekregen. Als u ingelogd bent, gaat u naar het dossier dat u wilt afronden. Klik daar op de button ‘betalen’.

Rechtstreeks

Of u maakt het bedrag rechtstreeks over naar NL 65 RABO 0140 8867 29 ten name van SVH Gerechtsdeurwaarders. Daarbij is het belangrijk dat u het dossiernummer als kenmerk bij de betaling invult.

Contant

U kunt het geld ook bij ons op kantoor afgeven. Ons adres is Obrechtstraat 35 in Oss.

Er is beslag gelegd op mijn bankrekening. Wat gebeurt er nu?

De deurwaarder vordert het geld dat op het moment van beslag op uw rekening staat.

Geblokkeerde bankrekening
Door het beslag blokkeert de bank uw bankrekening en wordt het saldo bevroren. Met dit geld betalen we uw openstaande rekening. Als dat gebeurd is, kunt u uw bankrekening weer gebruiken. Dit duurt zeker zo’n 2 weken.

Vindt u dat te lang duren? Dan zijn er drie manieren om het te versnellen:

  1. Betaal met contant geld op ons kantoor.
  2. Betaal via een andere bankrekening. Vermeld daarbij het dossiernummer en stuur ons een bankafschrift als bewijs.
  3. Neem contact op met de afdeling beslaglegging van uw bank. Zij kunnen ons een verklaring sturen waarin het saldo van uw bankrekening staat. Vervolgens vragen we aan de bank om dit bedrag aan ons af te dragen en het restant vrij te geven.

Hulp bij geldproblemen
Als u na beslaglegging in de problemen komt, is het verstandig om hulp in te schakelen. Neem contact op met onze budgetcoach of met uw gemeente. U kunt ook bellen of mailen als u meer wil weten over uw rechten en plichten.

Hoe kan ik de beslagvrije voet berekenen?

De beslagvrije voet is voor iedereen anders. De deurwaarder moet rekening houden met uw persoonlijke situatie. Er wordt onder andere gekeken naar uw:

  • Gezinssamenstelling
  • Inkomen
  • Woonlasten
  • Zorgkosten
  • Toeslagen van de Belastingdienst

Ga voor alles wat u moet weten over de beslagvrije voet, inclusief het zelf berekenen daarvan, naar www.uwbeslagvrijevoet.nl.

Mag er ook beslag worden gelegd op mijn vakantiegeld?

Ja, dat mag. Als uw salaris hoger is dan de beslagvrije voet, valt ook uw vakantiegeld onder het beslag.

Wat gebeurt er als er beslag op mijn loon of uitkering wordt gelegd?

Bij loonbeslag of uitkeringsbeslag is uw werkgever of uitkerende instantie verplicht om een deel van uw inkomen in te houden. Dit deel wordt afgedragen aan de gerechtsdeurwaarder.

Als u in Nederland woont of verblijft, krijgt u nog steeds een deel van uw inkomen. Dit deel noemen we uw beslagvrije voet. Hiermee kunt u aan uw financiële verplichtingen blijven voldoen, zodat de schulden niet oplopen.

Wat gebeurt er bij beslaglegging op mijn auto of inboedel?

In het proces-verbaal dat de gerechtsdeurwaarder u heeft gegeven, staat welke spullen in beslag genomen zijn. Deze zullen in het openbaar verkocht worden.

De datum van de openbare verkoop staat ook in het proces-verbaal. Hou er rekening mee dat plaats, dag en uur van de verkoop worden bekend gemaakt op een of meer websites waarop op de in beslag genomen zaken kan worden geboden. U draait voor de kosten van beslag en verkoop op.

Contact of hulp

Wilt u meer informatie over uw rechten en plichten? Neem dan contact met ons op. We weten ook of uw schuldeiser openstaat voor een regeling. Als dat zo is, hoeft de openbare verkoop niet door te gaan.

Als u na beslaglegging in de problemen komt, is het verstandig om hulp in te schakelen. Neem contact op met onze budgetcoach of met uw gemeente.

Waarom moet ik de inkomsten van mijn partner opgeven?

Deze informatie is belangrijk om uw beslagvrije voet te berekenen. Ook als u niet getrouwd bent of als u onder huwelijkse voorwaarden getrouwd bent. Als u het inkomen van uw partner niet doorgeeft, mag de deurwaarder uw beslagvrije voet halveren. Dan krijgt u iedere maand minder geld overgemaakt.